DonauShips

Flota

Donauships

U vlasništvu kompanije Donauships su brodovi Trajan i Stevanske Livade. Proizvedeni su u brodogradilištu u Zaandam-u u Holandiji.

Otuda su i uvezeni i nalazili su se u redovnoj floti JRB-a sve do 2009. god kada ih otkupljuje firma DonauShips.

Brodovi su registrivani kod nadležnih državnih institucija (Jugoregistar) i ispunjavaju sve zakonske zahteve i medjunarodne standarde za prevoz putnika na unutrašnjim plovnim putevima. Kapacitet brodova je po 60 osoba.

Drago nam je što možemo da vam ponudimo najbolje brodove ove vrste kod nas.

Specijalizovana namena im je panoramsko razgledanje kako urbanih – gradskih oblasti, tako i netaknute prirode, što nudimo u Đerdapskoj Klisuri sa polaskom iz Donjeg Milanovca.

U svrhu panoramskog razgledanja ovi brodovi se koriste u velikim evropskim metropolama: Pariz, Rim, Amsterdam, Beč, Budimpešta…

Karakterišu ih velike staklene površine koje omogućavaju savršen spoj sa okruženjem i nesmetan uvid u svaki detalj na reci i obali.

Sa druge strane, plovila nemaju otvorenu palubu, tako da ispunjavaju najstrožije zahteve bezbednosti, što je primarno pri prevozu putnika, naročito dece.

Na brodovima postoji toalet, mini bar i mobilni enterijer, koji se može prilagoditi različitim namenama i zahtevima klijenata koji zakupljuju brod.

Stalno sidrište i, ujedno, mesto polaska broda Trajan u Beogradu je splav – marina Gabbiano, ekskluzivni caffe & restoran na Dunavu kod hotela Jugoslavija.

Krstarenje Đerdapskom klisurom brodom Stevanske Livade počinje iz centra Donjeg Milanovca.