DonauShips

ĐERDAPSKA KLISURA

Donauships

Krstarenje Dunavom

Đerdapska klisura je najveća klisura u Evropi koja formira deo prirodne i administrativne granice između Rumunije i Srbije.

Čini je kompozicija od četiri naizmenične klisure i kotline:

Golubačka klisura, Ljupkovska kotlina, Klisura Gospođin vir, Donjomilanovačka kotlina, Klisura Kazan, Oršavska kotlina, Sipska klisura, Vlaško-pontijska nizija.

Ovu regiju karakterišu i velika i mnogobrojna arheološka nalazišta, kao i dosta kulturno istorijskih spomenika. Golubački grad, ostaci Trajanovog mosta, Trajanova tabla, samo su neki od njih.

U srcu Đerdapa na desnoj obali Dunava, 180 km nizvodno od Beograda, nalazi se Donji Milanovac, grad sa veoma bogatom i burnom istorijom, punom uspona i padova, promenama imena i lokacija, od rimske Talijate, Velikog Gradca, Banje i Poreča pa do današnjeg Donjeg Milanovca.

Donji Milanovac je smešten u istoimenoj kotlini gde je Dunav širok oko 2 km, a okružen je planinskim vrhovima Miroča i obroncima Severnog Kučaja.

Neverovatna i čudovišna kombinacija prirodnih lepota ostaviće vas bez daha.

Kompanija DonauShips vam omogućava da sve ove znamenitosti i prelepu prirodu doživete na jedinstven način: krstarenjem putničkim brodom Stevanske Livade.

I na Stevanskim Livadama postoji toalet, mini bar i mobilni enterijer, koji se može prilagoditi različitim namenama i zahtevima klijenata koji zakupljuju brod.

Brod polazi iz Donjeg Milanovca i omogućava putnicima vožnju u prijatnoj atmosferi do Tekije uz panoramsko razgledanje najatraktivnijih znamenitosti Đerdapske kllisure: Mali i Veliki Kazan, Decibelovu glavu, Trajanovu tablu…